Varje vecka publicerar vi en bibelmeditation i samarbete med Uppsala missionskyrka. Denna veckas meditation utgår från Jesaja 20:17-21.

Snart, om en liten tid… Vi har behov av drömmar, visioner och en framtid då alla våra drömmar ska fyllas med verklighet. Om någon tar ifrån oss vår framtid förlorar vi kraften att leva. Om våra livsvillkor kraftigt förändras och drömmarna tas ifrån oss sluter vi oss samman för att störta tyrannerna som berövat oss framtiden. Om vi saknar kraft och möjlighet att förändra tillräckligt mycket sätter vi vårt hopp till en rättvis Gud. Så var det på Jesajas tid och så är det i dag, det är mänskligt.

– – –

Det räcker inte med att störta tyranner för att hindra förstörelsen av de villkor vi lever under. Vi har byggt in oss i ett system där tillväxt och pengar styr våra lagar och sätter demokratin på undantag medan politikerna gjorts maktlösa. Vi har byggt ett regellöst system som skapar hunger och extrema inkomstskillnader där marknadsmekanismerna är FN:s enda klimatstrategi. För att återta vår framtid krävs mer än en mängd nationella åtaganden, det kommer att krävas ett samarbete mellan nationer och organisationer, kyrkor och Moskéer, occupy- och miljörörelser, finansiering och tekniköverföring i ett samspel med kosmiska dimensioner.

Läs mer här.