Psalmen Den blomstertid nu kommer känns särskilt rätt att sjunga denna sommar då Svenska kyrkan för första gången får en kvinna som ärkebiskop. För oss betyder Antje Jackeléns teologiska inriktning ett värnande om mångfalden i skapelsen, en mångfald där våra olikheter är en tillgång och uttryck för Guds skaparglädje.

Möt Sveriges nya ärkebiskop i intervjuserien Samtal med Jackelén i vår nättidning Dagens Seglora. Den första artikeln i serien heter Ordens betydelse.

Boka gärna in höstens fördjupningssöndagar i skärningspunkten mellan tro och politik i Nacka kyrka. Den första söndagen (21 september, söndagen efter valet) handlar om kyrka och nationalism. Höstens andra tema (9 november, Fars dag) är ”den goda manligheten”.

Den första juli tillträder läraren, prästen och författaren Cecilia Wadstein som ordförande för Insamlingsstiftelsen Seglora smedja. Ett varmt tack till avgående ordföranden Katarina Byström för hennes insatser för smedjan under många år.

Anmäl dig gärna till Seglora smedjas nyhetsbrev för mer information om kommande program (anmälningsruta i spalten till höger). Hos vår nättidning Dagens Seglora kan du också prenumerera på Senaste nytt (klicka på Senaste nytt i spalten till höger på DagensSeglora.se).

En välsignad sommar
önskar
Ewa Lindqvist Hotz & Helle Klein

PS. Vill du bidra till en religions- och samhällskritisk röst i Svenska kyrkans närhet; stöd oss gärna med en gåva till bankgiro 347-0275. Tack.