Förbundet Humanisterna lanserar nu tidskriften Sans. Ett ”existentiellt magasin i upplysningens anda” som de beskriver tidningen på sin hemsida.

Kända sekularister som DN:s krönikör Lena Andersson och författaren PC Jersild kommer att medverka som skribenter liksom DN:s förre politiska redaktör Niklas Ekdal och terroristexperten Magnus Norell och får man förmoda Humanisternas ordförande, den flitige debattören Christer Sturmark.

Premiärnumret kommer att handla om religion och kvinnoförtryck och förstasidan pryds av en kvinna i burka med rubriken ”En religion för kvinnor?” infälld i bilden. Som vanligt får religionskritiken en islamofobisk undertext.

Seglora smedja ska dock invänta att recensera Sans tills vi läst hela premiärnumret.

Även om vi sällan delar Humanisternas mission hälsar vi ett nytt spännande magasin varmt välkommet – det behövs mer debatt i skärningspunkten det existentiella och det samhälleliga! Trist att Verbum/Kyrkans tidning la ner sitt utmärkta magasin Existens för något år sedan.

UPPDATERING/RÄTTELSE: Det är INTE Förbundet Humanisterna som lanserar tidskriften Sans utan Fri tanke förlag, vilket också framgår av länkarna.