Christer Sturmark, ordförande i Förbundet Humanisterna, har hört av sig och påpekat att den nya tidskriften, som Smedjan skrev en notis om i går – Sans – inte ges ut av Förbundet Humanisterna utan av Fri tanke förlag, där Sturmark är förlagschef. Det kunde våra läsare själva konstatera då vi ju länkade till både pressmeddelandet och Sans hemsida.

Vi ber dock om ursäkt för missförståndet i vår ingress även om vi kan konstatera att förlaget och förbundet står rätt nära varandra. Men rätt ska vara rätt.

Vi råkade också sätta fel rubrik för premiärnumret som pryds av en kvinna i burka. Den lyder: En Gud för kvinnor?

Seglora smedja tycker det är kul att ateismen får en egen tidning. Det är ju en trosåskådning vi inte delar men gärna för debatter om och med. Självklart tar vi en prenumeration på Sans!

Det är som sagt trist att svenskkyrkligheten inte längre har ett kulturmagasin att tillföra debatten. Smedjan tänker försöka dra sitt strå till stacken och utveckla vår nättidning till att bli just ett forum för diskussion om religionens roll i dagens samhälle. Sturmark och hans Humanist-vänner är välkomna att skriva också här hos Smedjan.

Vi hörs och syns på barrikaderna!

Helle Klein, Chefredaktör och ansvarig utgivare