Varje vecka publicerar Seglora smedja en bibelmeditation i samarbete med Uppsala Missionskyrka. Denna veckas meditation utgår från Matt 23:1-12.

Vem tvingas inte att kompromissa med det som vi vill göra i förhållande till det vi gör? Vi äter kött fast vi vet om problemet med en bestialisk djuruppfödning och knäcker gladligen våra frukostägg fast vi vet hur de så kallade frigående hönsen hålls inpackade i orimligt trånga utrymmen. Vi tar tacksamt mot skattepengar och arbetstillfällen från vapenindustrin trots att vi vet att leveranserna inte undantar diktaturer.

Mot en kravfylld moralisk roll står trons mysterium som tar emot livet som en gåva, tar emot modet att leva och ansvaret som en gåva från den andre. En gåva från den som i sin beslöjade oåtkomlighet ser mig utan att jag ser honom, som håller mig i handen samtidigt som han förblir otillgänglig för mig. Att ta emot en inbjudan till kärlek, och all den oro som kärleken skapar i förhållande till lidandet, är att ta emot ansvaret för ett liv utan en tanke på egennytta och för ett liv som ger avkall på individualismen.

Läs mer här.